CO PANKÁČ,TO SORTA...

 

PATTI SMITH - poslední vstupenky!

PATTI SMITH - poslední vstupenky!PATTI SMITH - poslední vstupenky!
web headlinera
  • Divadlo Archa
  • 15. 07. 2009 - začátek 20:00

    Vstupné: k stání 1100 Kč

    Předprodej
  • Divadlo Archa
  • Ticketpro
  • Ticketportal

  • Jeden z největších miláčků českého publika a skutečná Legenda! světového undergroundu - Patti Smith - se po dlouhých 4 letech a po naprosto skvělém a kritiky opěvovaném koncertě z roku 2005, vrací v rámci exkluzivního miniturné na „místo činu“ – do pražského Divadla Archa, kde 15. července předvede českému publiku to nejlepší ze své opravdu bohaté umělecké kariéry.
    Patti Smith nevyráží na turné příliš často a zároveň její turné nečítají vždy zrovna moc koncertních dat, takže srdce českého a vlastně i středoevropského fanouška může zaplesat radostí, že se Patti Smith v naší stověžaté, kterou osobně velice miluje, objeví letos v létě.

    Jako mnoho významných hudebníků začínala i Patti Smith v polovině sedmdesátých let v proslaveném newyorském klubu CBGB. S kapelou Patti Smith Group, ve které již od počátku působil Čech Ivan Král, natočila v roce 1975 první album "Horses". Kritikou i posluchači oslavovaní umělci následně nahráli další čtyři neméně kvalitní alba. Kapela však doplatila na svůj až příliš bouřlivý život provázený drogovými závislostmi a z toho plynoucími skandály. Patti skupinu v roce 1979 po vydání alba "Wave" rozpustila v podstatě na vrcholu slávy a stáhla se do ústraní, aby se věnovala rodinnému životu. S velkým nadšením fanoušci přijali koncem devadesátých let zprávu o jejím chystaném návratu na koncertní pódia. Tomu předcházelo vydání alba "Gone Again", na kterém potvrdila, že neztratila nic ze své živočišnosti ani sílu své výpovědi. O tom se mohli přesvědčit i návštěvníci, kteří viděli tehdejší strhující vystoupení v pražském Paláci kultury. Její další české účinkování přišlo rok po vydání devátého studiového alba "Trampin´". Bylo zároveň již čtvrtým albem, které Patti Smith nahrála s kapelou ve složení Lenny Kaye (kytara), Jay Dee Daugherty (bicí), Tony Shanahan (baskytara, klávesy) a Oliver Ray (kytara). (V Praze se kapela představí ve stejném složení krom Olivera Raye – toho nahradí Jackson Smith.) V titulní skladbě se zde objevuje poprvé také dcera Patti Smith – Jesse. Trampin´produkovala sama autorka, společně se členy kapely. Pod mix je podepsán Patrick McCarthy (R.E.M.).
    Zatím posledním albem je počin z roku 2007 „Twelve“, na kterém Patti Smith geniálně předvedla 13 cover verzí slavných světových hitů, kterým dominuje legendární verze „Smells Like Teen Spirit“ od Nirvany…
    Patti je víc než legenda – je to umělkyně zcela současná, která dokáže promluvit do vaší duše. Zažít živočišnou energii jejího koncertu „na dosah ruky“ v prostoru Divadla Archa je příležitostí, která se již opravdu nemusí opakovat.

    Více informací najdete na stránkách oficiálním webu www.pattismith.net nebo www.myspace.com/pattismith

    patty smith
    Biografie:
    Zpěvačka, básnířka, fotografka a malířka Patti Smith se narodila 30.prosince 1946 v Chicagu, USA. Se svými rodiči postupně žila v New Jersey, Paříži, Londýně , New Yorku. Na sklonku šedesátých let vydává malé lokální noviny, pracuje pro hudební časopis Rock. Píše poezii. V roce 1970 se seznamuje s prodavačem gramodesek Lenny Kayem, který ji poté doprovází na kytaru při recitaci jejích básní. Svou poezii v následujících letech vydává i knižně. V roce 1974 vychází její první singl, do formující se kapely přichází český emigrant Ivan Král. V roce 1975 debutuje albem Horses. Ve druhé polovině sedmdesátých let je jednou z nejvýraznějších představitelek americké rockové alternativy. Svou kariéru přeruší, když se 1. března 1980 provdá za kytaristu skupiny MC5 Freda "Sonic" Smithe. Odchází ze scény, žije v Detroitu a vychovává své dvě děti. V roce 1988 se na čas vrátí albem Dream of Life. Její život je ale poznamenán řetězem tragických událostí. V roce 1989 ztrácí dlouholetého přítele a albového fotografa Roberta Mapplethoprea, o rok později umírá její dlouholetý spoluhráč Richard Sohl, v roce 1994 se musí rozloučit s bratrem Toddem a manželem Fredem 'Sonic' Smithem. V roce 1996 se rozhodne přijmout hudbu jako terapii, vrací se na scénu albem Gone Again s renovovanou sestavou kapely, s níž natáčí a koncertuje podnes.

    Diskografie:

  • Horses (1975)
  • Radio Ethiopia (1976)
  • Easter (1978)
  • Wave (1979)
  • Dream of Life (1988)
  • Gone Again (1996)
  • Peace and Noise (1997)
  • Gung Ho (2000)
  • Land 1975-2002 (2CD výběr+rarity, 2002)
  • Trampin' (2004)
  • Twelve (2007)
  • 10:15 Entertainment


    14.5.2009   Rubrika: Články   |   Komentářů: 10   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

    Hodnocení
    1.     2.     3.     4.     5.    
    (1 = absolutní punk, 5 = hnusnej popík):
    hodnoceni - 1,7
    jde to 1,7
     

    Diskuse ke článku - PATTI SMITH - poslední vstupenky!

    Do diskuse smí přispívat jen registrovaní a přihlášení punkeři.
    bohém
    bohém - 13.7.2009 15:36

    Už se těším.Hlavně zase řeště kolik to stojí,ale je to v divadle a ne nějakém stadionu,tudíž to bude komornější a mě to osobně k Patti Smith sedí více.smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 1

     
    Squat_the_world
    Squat_the_world - 21.5.2009 10:17

    chrpa: úplně všechnosmajlik - 10

    winďas: mén a mě třeba josmajlik - 1

     
    Radovan
    Radovan - 19.5.2009 14:05

    Squat_the_world: hudebně mě do kolen nikdy nedostala mén

     
    chrpa
    chrpa - 16.5.2009 11:51

    Squat_the_world: a co by si s ní dělal???

     
    Squat_the_world
    Squat_the_world - 16.5.2009 11:35

    za Patti bych dal klidně i desetinásobeksmajlik - 1

     
    novi
    novi - 15.5.2009 13:35

    za 1100 undergroud z mtvsmajlik - 4

     
    Kilčo
    Kilčo - 15.5.2009 1:05

    pár piv si odpustíš a máš na lístek....

     
    Medvěd
    Medvěd - 14.5.2009 20:49

    Moje řeč,underground jak noha...

     
    chrpa
    chrpa - 14.5.2009 18:20

    za jedenáct kil si to může leda tak nabouchatsmajlik - 10

     
    mikesh
    mikesh - 14.5.2009 0:36

    punkova basnirka je proste dokonala, avsak vstupny je pekna palka, takze si pustim cd smajlik - 2